Fri fragt ved køb over 499.-

Gratis retur i 100 dage

Vejen til OL: Mathilde U Kramer

Vejen til OL: Mathilde U Kramer

Hos FREEQUENT er vi stolte over de succesfulde og stærke kvinder som vi samarbejder med. Én af de kvinder er den 28-årige sprinterprofil, Mathilde U Kramer, der var med til at sætte dansk rekord ved OL i 2021. I vores optik er hun indbegrebet af #girlpower og hun er en stor inspiration for os.

Vi mødte hende på træningsbanen i Århus til en snak om, hvordan hun gik fra at være gymnasieelev til OL-atlet samt hendes fremtidsplaner, der byder på endnu mere løb. Læs hendes inspirerende historie her. 

 

Danmarks hurtigste kvinde

Mathilde er født og opvokset i Løjt Kirkeby ved Aabenraa. I dag deler hun hendes tid mellem bopælen i København, træningen i Århus og stævner i udlandet. Ved siden af atletikken læser hun Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet i Odense, hvor hun netop har færdiggjort hendes speciale.

Hun har en karriere på atletikkens øverste hylde, hvor hun udmærker sig i disciplinerne: 60m, 100m, 200m løb og 4x100 meter stafetløb. Der gik knap 6 måneder fra, at hun som 18-årig startede til atletik til at hun vandt sin første bronzemedalje ved DM. Og siden da har karrieren taget fart. I dag bærer hun titlen som Danmarks hurtigste kvinde på 60m, og var med til at sætte dansk rekord i 4x100 meter stafetløb i sin OL-debut. Her var Danmark for første gang repræsenteret siden 1948.

Hendes sene start viser da også, at en atletikkarriere ikke altid lå i kortene. Som barn var hun mest optaget af at dyrke springgymnastik og ridning. Det var først under hendes efterskoleophold, at hun fik øjnene op for løbedisciplinen.

 ”Vi skulle løbe stafet til en idrætsdag på efterskolen. Og jeg syntes at det var så fedt, og jeg fik så meget adrenalin af oplevelsen, at jeg besluttede mig for at fortsætte med sporten da jeg kom hjem. Jeg havde godt lagt mærke til, at jeg var hurtigere end de fleste, men hvad det skulle ende med, havde jeg ingen anelse om.”

Tracksuitet er en del af vores sommerkollektion, og kommer online i uge 32.

Et søsterskab i sporten

Trods en kontrastfyldt hverdag som atletikløber, hvor ens holdkammerater også er ens konkurrenter, så er der et stærkt sammenhold på det danske atletikhold, og en fælles mission om at gøre atletikken endnu mere anerkendt i Danmark.

”Der er så mange hurtige kvinder i Danmark, hvilket gør at vi er konkurrencedygtige internationalt. Vi sammenligner derfor ikke så meget på et nationalt plan mere. Vi har et stærkt sammenhold, hvor vi hepper på hinanden når vi er afsted til stævner. Det er uanset om vi deltager i de individuelle discipliner eller i holdstafetten. Vi lader os inspirere af hinandens succeser, og vi bruger det som drivkraft til at forbedre vores egne tider for at fremme sporten.”

OL i 2024

Det næste store mål er OL i 2024, hvor der er store ambitioner for både de individuelle løb og holdstafetten.

”OL med holdstafetten var én af mine største sportslige oplevelser nogensinde, så jeg drømmer selvfølgelig om et OL mere. Her håber jeg på at kunne gøre mig endnu mere konkurrencedygtig på de individuelle løb også, hvilket der er meget der tyder på at jeg kan. Jeg vil rigtig gerne konkurrere på både 100m, 200m og holdstafetten. Det arbejder jeg hårdt for.”

Vi takker Mathilde for tid og lyst til at dele hendes historie med os. Vi er stolte over at være med på rejsen. Vi hepper på dig hele vejen til OL i 2024!

Konkurrence

I anledning af Kvindernes Kampdag d. 8. marts udlodder vi en træningssession med Mathilde. Følg med på @freequentfashion og se, hvordan du deltager i konkurrencen.

Kurv

Der er ikke flere produkter tilbage

Din kurv er i øjeblikket tom.